Η σπιρτάδα της ρόκας είναι το χαρακτηριστικό της γνώρισμα. Η πικρή της γεύση δίνει στη σαλάτα ένα ξεχωριστό ύφος. Κάθε φορά που φτιάχνω μια σαλάτα βάζω λίγα φύλλα ρόκας (η γεωπόνος μου έχει πει πως δεν πρέπει να τρώμε πολλή ρόκα). Είναι ένα λαχανικό που διεγείρει τη γευστική αίσθηση και κάνει το πιάτο ιδιαίτερο.
Επειδή όπως είδα στο διαδίκτυο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες είναι καλό να προσθέτουμε λίγα φύλλα στο πιάτο μας. Προτείνω τη βιολογική ρόκα γιατί η άλλη που πουλάνε σε έτοιμα σακουλάκια και προσφέρουν και στα εστιατόρια δεν είναι τόσο αψιά (έντονα πικρή) και πιστεύω πως είναι επεξεργασμένης καλλιέργειας... (έχει πιο λεπτά και πιο αραιά φύλλα)
Είναι πολύ εύκολο επίσης να φυτέψετε σε ένα γλαστράκι ρόκα και να έχετε συνέχεια λίγα φύλλα για τη σαλάτα ή το πιάτο σας.
Προτείνω λοιπόν μια σαλάτα που μου αρέσει ιδιαίτερα
Φύλλα 1 μικρού μαρουλιού
3-4 φύλλα ρόκας
Λίγο μαϊντανό
Λίγα καρύδια κομμένα
Μπαλσάμικο
Λάδι, αλάτι
Αρώνια σε σκόνη (ισχυρό αντιοξειδωτικό, θα τη βρείτε στην Ευριπίδου)
Επειδή όπως είδα στο διαδίκτυο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες είναι καλό να προσθέτουμε λίγα φύλλα στο πιάτο μας. Προτείνω τη βιολογική ρόκα γιατί η άλλη που πουλάνε σε έτοιμα σακουλάκια και προσφέρουν και στα εστιατόρια δεν είναι τόσο αψιά (έντονα πικρή) και πιστεύω πως είναι επεξεργασμένης καλλιέργειας... (έχει πιο λεπτά και πιο αραιά φύλλα)
Είναι πολύ εύκολο επίσης να φυτέψετε σε ένα γλαστράκι ρόκα και να έχετε συνέχεια λίγα φύλλα για τη σαλάτα ή το πιάτο σας.
Προτείνω λοιπόν μια σαλάτα που μου αρέσει ιδιαίτερα
Φύλλα 1 μικρού μαρουλιού
3-4 φύλλα ρόκας
Λίγο μαϊντανό
Λίγα καρύδια κομμένα
Μπαλσάμικο
Λάδι, αλάτι
Αρώνια σε σκόνη (ισχυρό αντιοξειδωτικό, θα τη βρείτε στην Ευριπίδου)