Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Ένα κουλουράκι για κάθε ώρα!

Σήμερα θα σας γράψω για ένα καταπληκτικό κουλουράκι τη συνταγή του οποίου βρήκα πριν από πολλά χρόνια (προ ίντερνετ!) στις Πατροπαράδοτες ελληνικές συνταγές του Φυτράκη. Τα βιβλία αυτά είναι γραμμένα από Ελληνίδες νοικοκυρές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το πρόβλημα με αυτές τις συνταγές είναι ότι πρέπει κάποιος να ξέρει να μαγειρεύει, κι αυτό γιατί τα υλικά είναι πολλές φορές καθ' υπολογισμό. Λοιπόν να μη σας κουράζω με τα βιβλία, να σας μιλήσω για τα συγκεκριμένα κουλουράκια που μπορούν να κατευνάσουν την πείνα και να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο γευστικό αίσθημα!
Να θυμάστε πως χρειάζεστε 7 υλικά. Αν τα φτιάξετε με μούστο, θα βάλετε ένα ποτήρι μούστο. Αν τα φτιάξετε με χυμό πορτοκάλι, θα βάλετε ένα ποτήρι χυμό.
7 Υλικά
1 ποτήρι χυμό
1 ποτήρι λάδι (σπορέλαιο αν θέλετε να γίνουν ελαφριά ή μισό μισό)
1 ποτήρι ζάχαρη (εγώ βάζω 1/2)
1 κουτ. σόδα
1 κουτ. κανέλα (και γαρίφαλο αν είναι με μούστο)
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ (ή ό,τι άλλο ποτό με 40 βαθμούς)
Αλεύρι όσο πάρει για να πλάθεται η ζύμη (γύρω στα 700 γραμ.)

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και ρίχνετε το αλεύρι στο τέλος. Προθερμαίνετε το φούρνο και τα ψήνετε στους 170 βαθμούς για 20-30 λεπτά. Βάζετε το ταψί στη μέση του φούρνου και φροντίζετε να μην ψηθούν πολύ ώστε να είναι αφράτα.
Καλή τύχη!

Γούρι 2025: Τα δέντρα που κάηκαν, τα δέντρα που μεγαλώνουν

  Το φετινό μου γούρι (2025) δημιουργήθηκε σε μια στιγμή παρόρμησης στην ανάμνηση των δέντρων που κάηκαν το καλοκαίρι του 2024 (και δυστυχώς...