Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Ανέστιος, παλαιοπωλείο των αστέγων!








ανέστιος -α -ο [anestios] Ε6: (λόγ.) που δεν έχει πατρίδα, σπίτι ή μόνιμη διαμονή. (έκφρ.) ~ και πένης, πάρα πολύ φτωχός, δυστυχής [Πύλη για την ελληνική γλώσσα]. 


Κάποτε έρχεται η ώρα της αλήθειας που επίμονα αρνούμαστε. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την ανάγκη των συνανθρώπων μας. Σήμερα λοιπόν καλούμαστε να δούμε κατάματα την ανάγκη των αστέγων που μας... καλούν! Υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις όμως καθεμία είναι διαφορετική. Αυτή τη φορά είναι ο «Ανέστιος, παλαιοπωλείο των αστέγων». Τρεις άνθρωποι ένωσαν τις μικρές τους δυνάμεις και μαζεύοντας βιβλία έφτιαξαν ένα χώρο (προσωρινό) όπου τα διαθέτουν ώστε να συγκεντρώσουν τα αναγκαία χρήματα και να νοικιάσουν ένα χώρο. Σε αυτό το χώρο προτίθενται να βάλουν όσα βιβλία και μικροαντικείμενα έχουν και με τα χρήματα από την πώλησή τους να νοικιάσουν ένα σπίτι και να βάλουν το κεφάλι τους κάτω από ένα κεραμίδι. Υπάρχει, αλήθεια, μεγαλύτερη ανάγκη στον άνθρωπο από τη στέγη; Όχι. Τρεις είναι οι προαιώνιες ανάγκες μας: Τροφή, στέγη, ρούχο... όλα τα άλλα είναι απλά επιπλέον. 
Όλοι λοιπόν μπορούμε να δώσουμε ένα χέρι σε αυτούς τους ανθρώπους που μας ζητούν βοήθεια και να προσφέρουμε είτε βιβλία είτε μικροαντικείμενα είτε ακόμη και να αγοράσουμε από τα βιβλία που διαθέτουν με 2 ευρώ το ένα και έτσι να έχουμε αφενός προσφέρει και αφετέρου κερδίσει. Γιατί όπως λέει μια γαλλική παροιμία "Κρατάμε στα χέρια μας όσα έχουμε δώσει".
Από τις 4-20 Μαΐου μας περιμένουν στην Πειραιώς 132 (πριν από το Μουσείο Μπενάκη - έχει και πάρκινγκ μπροστά) για να δώσουμε και να πάρουμε...
e-mail: booksleonis@yahoo.gr 

Καρσάνικο Κέντημα (Καρυά Λευκάδας) - Το λευκαδίτικο κέντημα σε γλυπτό!

Με αφορμή το καρσάνικο κέντημα είχα την έμπνευση να δημιουργήσω γλυπτά με απεικόνιση "μοτίφ" ενός κεντήματος. Παραθέτω το σκεπτικό...