Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

«Trash Art» στην Περιφέρεια Αττικής για την Ημέρα Περιβάλλοντος !


 

Αθήνα, 18-02-2022

«Trash Art» στην Περιφέρεια Αττικής για την Ημέρα Περιβάλλοντος !

Μία 5ήμερη Έκθεση/εκδήλωση «Trash Art» ετοιμάζεται να διοργανώσει η Περιφέρεια Αττικής με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος τον προσεχή Ιούνιο. Με μότο «Μη το πετάς - Ξαναχρησιμοποίησε το», η Έκθεση/εκδήλωση αφιερωμένη στη «Τέχνη της Ανακύκλωσης με τους Κανόνες της Τέχνης», θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο του Άρεως, μεταξύ 5 και 10 Ιουνίου, με συμμετοχή Ελλήνων εικαστικών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο αυτής της τάσης.

Η διοργάνωση της Έκθεσης/εκδήλωσης αποτελεί μία από τις προτάσεις της εισήγησης γύρω από το θέμα της Περιφερειακής Παράταξης ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ προς την Επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας, με Αντιπεριφερειάρχη την Κα Μαίρη Βιδάλη. Μεταξύ των λοιπών προτάσεων της εισήγησης που έγιναν αποδεκτές είναι :

- Η χρήση θεματικών έργων «Trash Art», Ελλήνων εικαστικών, όπου οι περιστάσεις το επιτρέπουν, για την διάδοση των καλών πρακτικών της ανακύκλωσης και της επανάχρησης με πρωταγωνιστή την τέχνη – πχ. έργα αθλητικού χαρακτήρα σε εκδηλώσεις αθλητικού χαρακτήρα κ.λπ.

- Ο προγραμματισμός της διοργάνωσης ανοικτών «σεμιναρίων» «Trash Art» με την καθοδήγηση των Ελλήνων εικαστικών του τομέα, υπό την αιγίδα και την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Η Έκθεση θα υλοποιηθεί από την ΑΜΚΕ «Πολιτιστικός Σύλλογος Βούλας «ΥΠΑΤΙΑ», με πολυετή δράση στο πεδίο της ενίσχυσης της πολιτιστικής ευαισθητοποίησης και γνώσης των πολιτών - μέσω εκδηλώσεων, εκθέσεων και εκδόσεων - με την επίβλεψη της Κας Βιδάλη και της εικαστικού Κας Καίτης Χόρτη.

Ομιλητές στα «εγκαίνια» της Έκθεσης θα είναι ο Περιφερειάρχης Αττικής ή/και ο Αντιπεριφερειάρχης - Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού, ένας εκπρόσωπος της Περιφερειακής Παράταξης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» και η Πρόεδρος του «Πολιτιστικού Συλλόγου Βούλας «ΥΠΑΤΙΑ»

Καρσάνικο Κέντημα (Καρυά Λευκάδας) - Το λευκαδίτικο κέντημα σε γλυπτό!

Με αφορμή το καρσάνικο κέντημα είχα την έμπνευση να δημιουργήσω γλυπτά με απεικόνιση "μοτίφ" ενός κεντήματος. Παραθέτω το σκεπτικό...