Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

«Τέχνη και Δημιουργικότητα #3»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: «Τέχνη και Δημιουργικότητα #3»

Πνευματική Εστία Βούλας

14-15 OKTΩΒΡΙΟΥ

Επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα νότια προάστια η έκθεση «Τέχνη και Δημιουργικότητα» στην Πνευματική Εστία Βούλας, προσφέροντας μία καλλιτεχνική πανδαισία γεμάτη χρώμα, έμπνευση και πρωτοτυπία.

Πέρα από τις παλαιότερες εκθέσεις τέχνης που έχει οργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βούλας «Υπατία» (Πρόεδρος Ιφιγένεια Αμοργιανού), σε διάφορους χώρους, η φθινοπωρινή έκθεση του συλλόγου «Τέχνη και Δημιουργικότητα» έχει γίνει ένας θεσμός των νοτίων προαστίων, ένας δημιουργικός διάλογος ανάμεσα στις πολλές μορφές τέχνης που δημιουργούνται στην περιοχή, αλλά και όχι μόνο σ’ αυτήν.

Ελάτε λοιπόν να γνωρίσετε μερικούς από τους καλλιτέχνες και χειροτέχνες που θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στην «Τέχνη και Δημιουργικότητα #3». Φέτος θα μπορείτε να δείτε δημιουργικές προτάσεις από καλλιτέχνες που ασχολούνται με την ζωγραφική, ακουαρέλλες, pour art, γλυπτική, φωτογραφία, κεραμική, digital art, macramé κόσμημα, felting και βιβλία. Και οι πηγές έμπνευσης τους πολλές – από την φύση ως το γυμνό σώμα, μέχρι και την Ακρόπολη μεταμορφωμένη.

Η έκθεση «Τέχνη και Δημιουργικότητα #3», είναι απόδειξη ότι όπου υπάρχει δημιουργική διάθεση, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να εκδηλωθεί και να διοχετευτεί. Είναι επίσης μία ευκαιρία για συνάθροιση και δημιουργικό διάλογο των καλλιτεχνών της ευρύτερης περιοχής των νοτίων προαστίων και όχι μόνο.

Επιμέλεια έκθεσης: Στέλλα Σεβαστοπούλου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βούλας «Υπατία»

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Ιφιγένεια Αμοργιανού, Tracey Cresswell, Miryam Gares, Werner Hermann, Kαίτη Χόρτη (Kate Horti), Aθηνά Μπαρούφη, Καλλιόπη Κωνσταντάρα, Aliki Peterson, Έφη Κωνσταντινίδου-Πάρδου, Sidan Ghazi, Βασίλης Κάντας (Vassilis Kantas), Natalia Davydova, Νέλλη Οικονομάκη, Gunther Heerdt, Σοφία Ρούφου, Στέλλα Σεβαστοπούλου (Stella Sevastopoulos).



· H έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό 10π.μ.-9μ.μ. Σάββατο και Κυριακή, 14, 15 Οκτωβρίου στην Πνευματική Εστία Βούλας (μέσα στο πάρκο, πρόσβαση από Αγίου Ιωάννου & Ναυσικάς, ή Αγίου Ιωάννου & Ζεφείρου). Eγκαίνια στις 7μ.μ το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου.

· Επισκεφθείτε τη σελίδα στο facebook (Πολιτιστικός Σύλλογος Βούλα «Υπατία»), για περισσότερες ενημερώσεις/πληροφορίες.

· Χορηγός επικοινωνίας Art Scene Athens (www.artsceneathens.com)

· Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6998958059


Καρσάνικο Κέντημα (Καρυά Λευκάδας) - Το λευκαδίτικο κέντημα σε γλυπτό!

Με αφορμή το καρσάνικο κέντημα είχα την έμπνευση να δημιουργήσω γλυπτά με απεικόνιση "μοτίφ" ενός κεντήματος. Παραθέτω το σκεπτικό...