Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου (10.01 - 07.04.2024) στο Μουσείο Γουλανδρή







Ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στο κίνημα του νεοϊμπρεσιονισμού για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή συνεργάζεται με κορυφαία μουσεία της Ευρώπης και διοργανώνει ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στο κίνημα του νεοϊμπρεσιονισμού εστιάζοντας στην περιοχή της Μεσογείου από τις 10 Ιανουαρίου έως τις 7 Απριλίου 2024.




Η έκθεση «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου» (1891-1914) πραγματοποιείται σε συνεργασία με σημαντικά μουσεία και φορείς της Ευρώπης.

Μια ακόμη πολύ σημαντική περιοδική έκθεση του Μουσείου Γουλανδρή έρχεται να προστεθεί στις έως σήμερα πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις του. Είναι άραγε ο χώρος, η επιλογή των έργων ή η τοποθέτησή τους που μας κάνει να βρισκόμαστε σε έναν άλλο χωρο-χρόνο; Μας κάνει να αισθανόμαστε "πλούσιοι" και πλήρεις. Να μετέχουμε της εικαστικής πανδαισίας. Να γινόμαστε ένα με τον καλλιτέχνη που εκφράζει την ευαισθησία του με τρόπο απλό (έτσι μοιάζει) και εύληπτο από τον επισκέπτη... Η επιλογή των έργων αριστοτεχνική όπως και η παρουσίασή τους. Μια μοναδική ευκαιρία να μετέρθουμε της τέχνης με τρόπο άμεσο και ζωντανό!
  
Συντελεστές

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή Οργάνωση έκθεσης

Κυριάκος Κουτσομάλλης Γενική Διεύθυνση

Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau, Marina Ferretti Bocquillon Επιμέλεια έκθεσης

Αλεξάνδρα Παπακωστοπούλου Γενικός συντονισμός

Καρσάνικο Κέντημα (Καρυά Λευκάδας) - Το λευκαδίτικο κέντημα σε γλυπτό!

Με αφορμή το καρσάνικο κέντημα είχα την έμπνευση να δημιουργήσω γλυπτά με απεικόνιση "μοτίφ" ενός κεντήματος. Παραθέτω το σκεπτικό...