Τις ίδιες θαυματουργές ιδιότητες έχει η τσουκνίδα και για τον άνθρωπο. Το διαδίκτυο βρίθει από πληροφορίες γύρω από τις ιδιότητές της. Εγώ πάντως βράζω την τσουκνίδα (σαν χόρτο) και την τρώω. Επίσης γίνεται κοκκινιστή με κρεμμύδι και πίτα. Καλό θα είναι να την αγοράσετε από βιοκαλλιεργητή ή να τη μαζέψετε από σημείο που δεν έχουν πρόσβαση οι άνθρωποι και τα ζώα, ώστε να είναι καθαρή. Δοκιμάστε τη και δεν θα χάσετε! (Η φωτό είναι σημερινή. Έχουν ήδη φουντώσει και βλέπουμε πως η φύση έχει προβλέψει και έχει φυτρώσει μαζί με την τσουκνίδα και η μολόχα)
ΥΓ: Αν σας "τσιμπήσει" τσουκνίδα, τρίψτε το σημείο με μολόχα (φυτρώνει δίπλα της) ή ξίδι ή δεντρολίβανο ή κρεμμύδι.