Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

"Πουλιά στον κήπο του Black Duck"


H νέα μου έκθεση στον φιλόξενο κήπο του Black Duck έχει τον ευφάνταστο τίτλο "Πουλιά στον κήπο του Black Duck". Μπορεί να είναι πουλιά από ποδήλατα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να "πετάξουν" στη φαντασία μας! 

Το 2018 έκανα για πρώτη φορά έκθεση στον κήπο του Black Duck και γνώρισα το χώρο αλλά και τους εξαιρετικούς ανθρώπους που τον διαχειρίζονται με προεξάρχουσα την κα Ντόρα Ρίζου, οι οποίοι αγκαλιάζουν την τέχνη! 

Η επίσκεψη στον κήπο του Black Duck (είναι ο κήπος του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών) δημιουργεί μια αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μια άλλη εποχή μακριά από τους θορύβους της πόλης και την πίεση που ασκεί μια "δραστήρια" πόλη όπως η Αθήνα. Στο χαλαρό περιβάλλον που πλαισιώνεται από δεκάδες φροντισμένα φυτά με κεντρικό τον φοίνικα της Αμαλίας (το κτίριο αυτό φιλοξένησε τον Όθωνα και την Αμαλία όταν ήρθαν στην Αθήνα) μπορεί κανείς να απολαύσει καφέ, ποτό ή φαγητό και βέβαια να παρατηρήσει τα τρία πουλιά που έχουν καθίσει για λίγο να ξαποστάσουν εκεί!

Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει και όλοι αναζητούμε μια όαση στην πόλη είναι ο πλέον ενδεδειγμένος χώρος που προσφέρει δροσιστικά ποτά με την τέχνη να συντροφεύει το βλέμμα!

Μια επίσκεψη είναι  απαραίτητη στο all day classic Black Duck!

I. Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλ. Κλαυθμώνος, τηλ. 210 3252396.



Ζάλογγο και Αρχαία Κασσώπη

Το Ζάλογγο, ή Ζάλογκο, είναι ένα από τα ιστορικά όρη της Ελλάδας. Βρίσκεται βόρεια της Πρέβεζας, πάνω από το χωρίο Καμαρίνα, και ανήκει στην...